22/11/11

Όπου φτωχός κι η Μοιραράκη του

ο καπιταλισμός του περιθωρίου πουλάει χαλιά μέσα στη νύχτα

Η ουσία του καπιταλισμού, μετά τις 12 το βράδυ, βρίσκεται στο extra 3. Εκεί καταφεύγει το καπιταλιστικό τέρας που αρέσκεται να κυλιέται πάνω στα πολυτελή χαλιά της Δέσποινας Μοιραράκη. Κοίτα τα μαστίγια που κρύβει αυτή η αφέντρα μέσα στα προταγμένα στήθη της και είναι πάντα έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει ενάντια σε όποιον πακιστανό δε κάνει καλά τη δουλειά του. Γιατί αφέντρα χωρίς να διατάζει αυστηρά πακιστανούς δεν μπορεί να υπάρξει. Και όντως, δεν υπάρχει κάτι πιο αλλόκοτο από το να βλέπεις υπηρετικά χέρια ή μισά κεφάλια που δεν μπορεί να κρύψει το πλάνο του σκηνοθέτη να πηγαινοφέρνουν χαλιά υπακούοντας δουλικά στις αυταρχικές εντολές της. Κι είναι παραλογισμός γιατί τα κατατρεγμένα και ανασφάλιστα σώματα των πακιστανών κουνούν χειροποίητα χαλιά που έχουν φτιαχτεί στο χωριό τους, που πιθανότατα έχουν πλέξει οι μανάδες τους στα περίχωρα τού Ισλαμαμπάντ. Βλέπεις, το εμπόρευμα δεν έχει πατρίδα, οι έμποροι όμως έχουν.

Είναι η στιγμή που η χαλίφης Δέσποινα αρχίζει τις εκπτώσεις στους μόνιμους του Πολεμικού Ναυτικού μ' ένα χαμόγελο καμένου λάστιχου. Έτσι, από καπρίτσιο, από συζυγική προτίμηση. Οι προστάτες του έθνους έχουν πλεονέκτημα επειδή έτσι γουστάρει. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει εργατική ή αγοραστική νομοθεσία τα μεσάνυχτα. Το μαγαζί-πλατώ είναι κλειδωμένο κι ο νόμος απασφαλισμένος και προσαρμοσμένος στις σιλικονάτες ορέξεις μιας θηλυκής μπερλουσκόνι.

μέσα στον πραγματικά ανεστραμμένο κόσμο 
η πολυτέλεια δεν είναι παρά μια απωθημένη στιγμή της φτώχειας

Είναι και αυτές οι ονομασίες των χρωμάτων, τα ροδομπορντοκόκκινα εφέ του φαντασιακού τίποτα, βασικά συστατικά μιας αγοροπωλησίας για είδη πολυτελείας που προορίζονται για ανθρώπους που πάσχουν από αστισμό. Άλλωστε όλοι σήμερα λατρεύουν τα χρώματα και την πολυτέλεια. Και κυρίως αυτοί που θέλουν να απαλλαχτούν από την προλεταριακή τους θέση, αυτοί που δε νιώθουν καλά με τη φτώχεια τους και επιζητούν υπογεγραμμένα χαλιά από μαλλί και μετάξι για να κρύψουν τα σπασμένα πλακάκια από κάτω. Είναι αλήθεια πως πάνε κι έρχονται τα φορτηγά της Μοιραράκη στις φτωχικές γειτονιές. Τα σπασμένα πλακάκια από κάτω.
Στην γαμήλια δεξίωση της Δ. Μοιραράκη.
Ο Μουαμάρ Καντάφι δεν παρεβρέθηκε.

1 σχόλιο:

πόρτα πόρτα